Goed & Kwaad: ode aan Jheronimus Bosch

 

Het zou me niets verbazen als het zwart-witdenken tijdens het leven van Jheronimus Bosch in de Middeleeuwen is ontstaan... Je kon kiezen voor hel en verdoemenis of een vroom en goed leven leiden. Een andere keuze was er in die tijd eigenlijk bijna niet. 

 

Visioenen, duivels, demonen, engelen en heiligen. Bosch liet in zijn werken zien waar de mens in die tijd mee bezig was. Hij hield met zijn schilderijen een spiegel voor vol duivelse fabelwezens en gruwelijke taferelen van de hel. De mens werkt aan zijn eigen ondergang, maar heeft altijd zelf de keus om over zijn eigen lot te beschikken... 

 

Met mijn fotoserie laat ik zien dat ik een bewonderaar ben van Jheronimus Bosch. Net als Bosch laat ik mensen kiezen tussen het goede en het kwade.

 

Mijn serie bestaat uit een drieluik met dubbele foto's. Elk werk bestaat uit twee foto's waarin ik refereer aan vaak voorkomende thema's uit de werken van Bosch: vliegende vissen, heiligen & duivels en vogels. Ook het kenmerkende kleurgebruik van Bosch zie je terug in mijn serie.

 

 

In 2016 genomineerd en geëxposeerd voor B.O.E: de grootste tentoonstelling in de geest van Jheronimus Bosch. 

 

De Studio

Mijn fotostudio heeft iets weg van een oud spookhuis... Met een hele grote tuin vol sprookjesachtige hoekjes! Deze ruime studio ligt in het centrum van 's-Hertogenbosch en beschikt over prachtig daglicht.

 

 

Volg Sacha!

Neem ook eens een kijkje op mijn andere website: Crazy  Flamingo

Contact

Sacha Goossens

Burgemeester Loeffplein 70 / 's-Hertogenbosch

06 102 62 467

sacha.goossens@gmail.com

 

KvK:      17217936

Btw:      147934874B02

Bank:    NL98 KNAB 0255 2729 44