Ik fotografeer graag voor diverse opdrachtgevers. Kleine en grote onderwerpen leg ik vast waar kinderen op de een of andere manier een rol spelen. Ik werk ondere andere voor scholen, reclamebureau's, en bedrijven. Van portret op locatie, in de studio tot een sfeerbeeld of reportage. En van een enkel beeld tot een serie, eigenlijk is alles mogelijk en bespreekbaar!

 

Stichting Kinderpostzegels Nederland

"Kinderpostzegels is gestart met het project Huisje Boompje Beestje om kinderen in de opvang meer in contact te brengen met natuur en dieren. Uit onderzoek blijkt dat dit helpt bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen. Veel kinderen in de maatschappelijke en vrouwenopvang missen de mogelijkheden om van de natuur te genieten. Terwijl ze dat juist zo nodig hebben. Het project Huisje Boompje Beestje van Kinderpostzeges probeert hier een verschil in te maken."

Ik mocht dat congres fotograferen en het was zo dankbaar en leuk! De locatie was prachtig en iedereen liep de hele dag tussen de kippen en de geiten. Kampvuurtje erbij met mooie en leerzame gesprekken... Mooi!

 


(Mini)-reportage: Basisschool


Carnaval: een feest van rituelen

Rituele feesten in Nederland... Dit thema spookt al zo lang door mijn hoofd. Hoe zetten we tradities en gebruiken voort? Wat geven we door aan onze kinderen? Hoe doen we dat? 

Carnaval... Je kunt ervan vinden wat je wilt, maar het is een feest vol traditie en rituelen! Vooral Oeteldonk is de stad met een van de meest uitgebreide carnavalstradities van het land. 

Deze hele carnaval loop ik mee met De Jeugdprinsengroep en zoek ik naar de regels, gebruiken en rituelen. Deze groep bestaat uit allemaal 11 jarige jongens en meisjes en zijn de hele carnaval op pad en volgen een druk programma. Binnenkort meer foto's!

 

Buitenschoolse opvang in de natuur

Druk bezig met mijn reportage over buitenschoolse opvang in de natuur. In landen als Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden is het heel gebruikelijk dat kinderen uren in de natuur spelen. Boomhutten bouwen, varen op een zelfgemaakt vlot of een kampvuurtje maken om pannenkoeken te bakken. Waar het prachtige motto regeert: ‘Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel’.

Schoolverhuizing

Na ongeveer veertig jaar krijgt basisschool Noorderlicht een nieuw onderkomen.