Herinneringen

 

Het is een raar fenomeen; herinneringen. Wikipedia zegt hierover: "Een herinnering, is een ervaring uit het verleden die in het geheugen is opgeslagen, en die men zich voor de geest kan roepen. Hoe ervaring of kennis in het langetermijngeheugen wordt opgeslagen en weer kan worden teruggezocht, is onderwerp van studie in de zowel de cognitieve psychologie als cognitieve neurowetenschap. Herinneringen vormen het bewustzijn, en vormen als zodanig een onderdeel van het declaratief geheugen. Herinneringen zijn niet altijd betrouwbaar." Misschien vind ik die laatste zin wel het mooiste... Dat herinneringen niet betrouwbaar zijn. Dat geeft fotografie nog meer zeggenschap en waarde. Een beeld liegt niet (we gaan even uit van onbewerkte foto's), maar laat wel ruimte vrij voor gevoel en fantasie.

Het is ook het vasthouden aan wat waardevol is. Het niet willen vergeten... Kun je een herinnering echt vangen in een beeld? In het fotograferen van het dagelijkse leven zoek ik daar wel altijd naar. Ik wil niets missen. Niets van wat ik zie en voel. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

De Studio

Mijn fotostudio heeft iets weg van een oud spookhuis... Met een hele grote tuin vol sprookjesachtige hoekjes! Deze ruime studio ligt in het centrum van 's-Hertogenbosch en beschikt over prachtig daglicht.

 

 

Volg Sacha!

Neem ook eens een kijkje op mijn andere website: Crazy  Flamingo

Contact

Sacha Goossens

Burgemeester Loeffplein 70 / 's-Hertogenbosch

06 102 62 467

sacha.goossens@gmail.com

 

KvK:      17217936

Btw:      147934874B02

Bank:    NL98 KNAB 0255 2729 44